De verwerking van de suikerbieten in de fabrieken verloopt goed. Met ruim 60.000 ton bieten per dag ligt de verwerking hoog. Ook de kwaliteit van de bieten is goed.
Het suikergehalte ligt op gemiddeld 17,3 procent en het tarrapercentage op 8,3 procent. De hoogste suikergehaltes zijn te vinden in Zeeland. Zo ligt het suikerpercentage in Noord-Beveland op 18,6 procent en in Zuid-Beveland is dit 18,5 procent. In de regio’s Tholen, St. Philipsland, Goeree-Overflakkee, De Westhoek en Hoeksche Waard/Ijsselmonde ligt het suikerpercentage op 18,3 procent in de zesde week van de bietencampagne.
De laagste suikergehaltes zijn te vinden in de regio’s Bommelerwaard/Betuwe en Groningen BRD is met 16,6 procent het suikerpercentage het laagste.
Tarra
De laagste tarrapercentages zijn te vinden in de regio’s Salland/Twente met 5,2 procent, DeKempen met 5,7 procent en in Limburg Midden/DePeel met 6,1 procent. In de gebieden Oostelijk Flevoland (11,5 procent), Zuidelijk Flevoland (10,5 procent) en Groningen Klei (10,1 procent) liggen de tarrapercentages een stuk hoger.
Bron: Cosun




