In het magazine ‘How it’s done’, dat wordt uitgezonden door RTL-Z, neemt technisch adviseur Lianne van Wijk van Certis de kijkers mee in een tomatenkas. Daar laat zij zien hoe telers met groene middelen en natuurlijke vijanden plagen bestrijden en vertelt zij meer over het toenemende gebruik van groene middelen. Het programma wordt drie keer uitgezonden: zaterdag 21 september om 16.30 uur, maandag 23 september om 10.30 uur en donderdag 26 september om 16.30 uur.
Relatiedag voor klanten en stakeholders
Certis deed deze aankondiging vorige week tijdens haar relatiedag voor klanten en stakeholders in het World Horti Center te Honselersdijk, dat ook onderdak biedt aan het Certis Innovation Center voor innovatieve IPM en Biorationals, niet alleen in bedekte teelten, maar ook voor de ontwikkeling hiervan in de vollegrondsteelten. Directie en medewerkers gaven uitleg over nieuwe producten en over de strategie van het bedrijf, die gericht is op verdere uitbouw van het pakket geregistreerde gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong en innovatieve IPM. Met haar brede pakket Biorationals is het bedrijf al geruime tijd marktleider in Europa.
Groene Revolutie 2.0
Gastspreker Ernst van den Ende, directeur van de Plant Sciences Group van Wageningen University & Research, sprak op de relatiedag over de Groene Revolutie 2.0. Deze moet antwoord bieden op de vraag hoe de land- en tuinbouw de wereldbevolking op een gezonde en duurzame wijze kan blijven voeden, tegen een achtergrond van snelle bevolkingsgroei, teruglopende arealen cultuurgrond, toenemende vraag naar dierlijke eiwitten, klimaatverandering en schaarser wordend schoon water. Er ligt een grote uitdaging, want de land- en tuinbouw moet de komende 40 jaar evenveel produceren als het in haar hele, 8000 jaar oude geschiedenis heeft gedaan. Om die revolutie, waaraan veel technologie te pas komt, te bespoedigen dient de sector open en transparant in gesprek te blijven met ngo’s, burgers en beleidsmakers. Hij ziet daarin ook een taak voor de wetenschap.
Bron: Certis Europe