• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

akkerbouwbedrijf.nlakkerbouwbedrijf.nl

  • Nieuws
  • Machines
    • Kistenkantelaar
    • Kunstmeststrooier
    • Pootmachine
    • Ploeg
    • Schoffelmachine
    • Rooimachine
    • Trekkers
    • Veldspuit
    • Zaaimachine
  • Duurzaamheid
    • Biodiversiteit
    • Biologische akkerbouw
    • Bodembeheer
    • Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB)
    • Kringlooplandbouw
    • Precisielandbouw
    • Subsidie akkerbouw
      • SDE+-subsidie
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
    • Veredeling
  • Gewasbescherming
    • Bodemherbiciden
    • Contactherbiciden
    • Graanfungiciden
    • Insecticiden
    • Neonicotinoïden
    • Glyfosaat
    • CTGB toelatingen
    • Irrigatie / beregening
  • Poten & zaaien
    • Aardappelen poten
    • Uien zaaien
    • Graan zaaien
    • Peen zaaien
    • Suikerbieten zaaien
    • Vollegrondsgroente zaaien
  • Oogst
    • Aardappelen oogsten
    • Graan oogsten
    • Vollegrondsgroente oogsten
    • Uien oogsten
    • Suikerbieten oogsten
    • Bewaring
  • Marktprijzen
    • Aardappelrassen
    • Aardappelprijs
    • Graanprijs
    • Graanrassen
    • Ondernemen
    • Peenprijs
    • Uienprijs
    • Bekijk huidige marktprijzen
  • Ziekten & plagen
    • Aaltjes
    • Alternaria
    • Bladluizen
    • Botrytis
    • Bruinrot
    • Koprot
    • Neerslagtekort
    • Roest
    • Phytophthora
    • Valse meeldauw
  • Vakpartners
    • Corteva
    • Yara
  • Abonneren & meer
    • Gratis abonnement op de Akkerbouwkrant
    • Uw abonnement op akkerbouwkrant aanpassen
    • Adverteren
    • Contactpagina
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • icon

Landelijke Kok in de klas event groot succes

Onderzoek 10 april 2019

Het Voedseleducatie Platform heeft een nieuw landelijk event 'Kok in de Klas' ontwikkeld om kinderen van de basisschool kennis bij te brengen over gezond en duurzaam voedsel. Op maandag 8 april vond het event voor het eerst plaats.

Meer dan tweeduizend leerlingen deden mee. Negentig chef-koks uit heel Nederland gaven op totaal negentig scholen een les. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 gingen samen met de koks basissmaken verkennen, nieuwe smaken en producten ontdekken en zelf een gerechtje maken.

Top-chef Jermain de Rozario in de klas

Speciaal voor dit event is door drie Nederlandse top-chefs, Jermain de Rozario, Tamara de Borst en Albert Kooy, een gerecht ontwikkeld waar de deelnemende chefs uit konden kiezen. Jermain de Rozario ging zelf ook de klas in om een les te geven. Hij opende het event op basissschool Brandevoort De Hoeves in Helmond.

Jermain de Rozario: "Wij werden als chef-koks gevraagd om iets enorm leuks te doen. We mochten leerlingen inspireren door te doen wat wij zelf heel leuk vinden en dat is koken! Vandaag stond ik dus niet in het restaurant maar gaf ik een Kok in de Klas les. Ik hoop vooral dat de leerlingen plezier hebben gehad en dat ze een ander beeld krijgen over groente eten en dat ik ze heb aangewakkerd om bewuster met eten bezig te zijn. De basis ligt namelijk hier om er mee te starten. Het was een super leuke dag en het ging heel goed, ze mogen allemaal bij me komen werken!"

Ervaringsgericht leren is effectief

Het lesmateriaal van het Kok in de Klas event is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen. Smaaklessen is een effectief lesprogramma over eten en smaak voor kinderen op de basisschool. Met Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar gezond en duurzaam eten opgewekt. Het beleven van voedsel staat in de lessen centraal. Weten waar het eten vandaan komt, helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken. Uit verschillende onderzoeken is gebleken, dat voedingseducatie effectiever is wanneer gebruik wordt gemaakt van ervaringsgerichte lesmethoden en activiteiten.

Organisatie Kok in de Klas event

Het Kok in de Klas event is één van de projecten, die door het Voedseleducatie Platform wordt uitgevoerd. Het Voedseleducatie Platform is een Publiek-Private Samenwerking, waarin overheid, bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken aan objectieve educatie over voeding bij kinderen. Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University & Research is verantwoordelijk voor de aansturing van het Voedseleducatie Platform. 

Bron: WUR

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Verduurzaming: welke verdienmodellen zijn er voor de landbouw?
24 mrt

Met welke verdienmodellen kan landbouw bijdragen aan verduurzaming?

Teeltsheet ‘Mengteelt tarwe en veldboon’ beschikbaar
24 mrt

Teeltsheet ‘Mengteelt tarwe en veldboon’ beschikbaar

Biologische voederbiet: krachtvoervervanger en aanvulling op bouwplan
24 mrt

De voederbiet: krachtvoervervanger en aanvulling op bouwplan

Onderzoek toont aan: Goede bokashi maken is bewerkelijk en duur
23 mrt

Geen eenduidig effect na onderzoek bokashi en compost

Gecombineerde Opgave
23 mrt

LTO en NAJK willen uitstel voor Gecombineerde Opgave

Toon meer

Aanbevolen voor jou!

Verduurzaming: welke verdienmodellen zijn er voor de landbouw?

Met welke verdienmodellen kan landbouw bijdragen aan verduurzaming?

Teeltsheet ‘Mengteelt tarwe en veldboon’ beschikbaar

Teeltsheet ‘Mengteelt tarwe en veldboon’ beschikbaar

Biologische voederbiet: krachtvoervervanger en aanvulling op bouwplan

De voederbiet: krachtvoervervanger en aanvulling op bouwplan

Themapagina's

MachinesDuurzaamheidGewasbeschermingPoten en zaaienOogst en bewaringMarktprijzenZiekte en gevaren

Kunstmeststrooier

Pootmachine

Ploeg

Schoffelmachine

Rooimachine

Trekkers

Veldspuit

Zaaimachine

Kistenkantelaar

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

Yara benelux logo
Corteva logo

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Agenda
  • Adverteren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
Akkerbouwbedrijf

Copyright © 2023 Prosu Media Producties | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer

  • Nieuws
  • Machines
    • Kistenkantelaar
    • Kunstmeststrooier
    • Ploeg
    • Pootmachine
    • Rooimachine
    • Schoffelmachine
    • Trekkers
    • Veldspuit
    • Zaaimachine
  • Duurzaamheid
    • Biodiversiteit
    • Biologische akkerbouw
    • Bodembeheer
    • Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB)
    • Kringlooplandbouw
    • Precisielandbouw
    • Subsidie akkerbouw
      • Asbestsanering
      • SDE-subsidie
      • Salderingsregeling
    • Veredeling
  • Gewasbescherming
    • Bodemherbiciden
    • Contactherbiciden
    • CTGB toelatingen
    • Glyfosaat
    • Graanfungiciden
    • Insecticiden
    • Irrigatie / beregening
    • Neonicotinoïden
  • Poten & zaaien
    • Aardappelen poten
    • Suikerbieten zaaien
    • Graan zaaien
    • Peen zaaien
    • Uien zaaien
    • Vollegrondsgroente zaaien
  • Oogst
    • Aardappelen oogsten
    • Bewaring
    • Graan oogsten
    • Suikerbieten oogsten
    • Uien oogsten
    • Vollegrondsgroente oogsten
  • Marktprijzen
    • Aardappelprijs
    • Aardappelrassen
    • Uienprijs
    • Ondernemen
    • Peenprijs
    • Graanprijs
    • Graanrassen
    • Bekijk huidige marktprijzen
  • Ziekten & plagen
    • Aaltjes
    • Alternaria
    • Bladluizen
    • Botrytis
    • Bruinrot
    • Koprot
    • Neerslagtekort
    • Phytophthora
    • Roest
    • Valse meeldauw
  • Vakpartners
    • Corteva
    • Yara
  • Abonneren & meer
    • Gratis abonnement op de Akkerbouwkrant
    • Uw abonnement op akkerbouwkrant aanpassen
    • Adverteren
    • Contactpagina
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • Beurzen
  • Win 2 tickets voor De Landbouwbeurs Leeuwarden
Akkerbouwbedrijf maakt gebruik van cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. Door op "AKKOORD" te drukken, gaat u akkoord met alle cookies. Pas uw voorkeuren aan bij instellingen als u de cookies niet (allemaal) wilt accepteren.

Zelf instellenAKKOORD
Privacy & Cookies Policy

Privacy statement

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Zie ook onze <a href="https://www.akkerbouwbedrijf.nl/privacy-statement/">cookieverklaring</a>.
Advertenties

Door middel van deze cookies kunnen wij profielen en doelgroepen opbouwen van onze gebruikers zodat wij de inhoud van onze websites en apps, zoals video's en advertenties, kunnen afstemmen op de gebruiker en de content. Deze herkenning vindt plaats op bedrijfsniveau. Er worden geen persoonsgegevens verzameld.

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Social media

Deze cookies kunnen worden gebruikt door de verschillende sociale media functies die we op onze website hebben geplaatst. Dit om jou in staat te stellen onze inhoud met uw vrienden en netwerken te delen. Ze bouwen een profiel van jouw interesses op. Dit kan van invloed zijn op de inhoud en berichten die je op social media ziet. Als je deze cookies niet toestaat kun je de sociale mediaknoppen wellicht niet zien of gebruiken. Deze cookies maken het ook mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen

Opslaan en accepteren